Томислав Дончев за скандала с НДК: "Не бъркайте принципала със счетоводител и финансов контрольор"

10:49, 29 авг 17 / Политика 25 982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Томислав Дончев заяви в предаването "Тази сутрин" на bTV, че е спокоен за разследването на скандала около НДК и съмненията за финансови злоупотреби от Мирослав Боршов. Вицепремиерът очаква всички органи да си свършат работата докрай.

„Изпълнявал съм си ангажиментите и задълженията със стараение и отдаденост, която рядко се среща по отношение на което и да е държавно дружество”, сподели Дончев пред Антон Хекимян.

„Направил съм всичко възможно дружеството да бъде контролирано”, каза вицепремиерът и допълни: „Не бъркайте принципала със счетоводител и финансов контрольор.

Вицепремиерът коментира в ефира на bTV и въпроси, свързани с образователната сфера. Според него системата на делегираните бюджети, където парите следват детето, ще бъде пребалансирана. По думите на Дончев един учител, който работи в махалата с проблемни деца, трябва да е не по-малко квалифициран от учител в елитна гимназия и трябва да е поне толкова добре заплатен. Големият проблем в годините назад е, че всяка служба работи за себе си.

Томислав Дончев смята, че системата за социалните помощи трябва да се съобрази с поведението на семейството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама