ХРАНЕНЕ И ФИТНЕС 112: НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА

21:00, 25 сеп 17 / Любопитно 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Свалят нивото на холестерола, пречистват червата, превръщат бързата захар в бавна, предпазват от рак, карат ни да се чувстваме сити, регулират отделителните функции, нискокалорични са, блокирта тегленето на калории от червата в кръвта..., и т.н. и т.н.
Не случайно овесените трици са първи в списъка ни за сутрешно хранене.
 
Затова нека бързо се научим как можем да си приготвяме много вкусен домашен хляб от тях.
Отнема около 35 минути с изпичането. И няма нужда да притежавате каквито и да било кулинарни умения.
Сериозно говоря!
 

 

•    Първо включваме фурната на максимум, а ако има вентилатор – и него
•    Тя ще загрее за 5 минути, а дотогава и ние ще сме готови за изпичането
•    Забъркваме в купа 1 кофичка кисело мляко с 1 равна ч.л. сода и 1ч.л. сол
•    Изчакваме 2-3 минути, за да шупне
•    В това време застиламе тава с хартия за печене

 

•    Изсипваме в шупналото вече мляко 2 чаши с трици
•    Разбъркваме добре с бъркалка - 1 минута е достатъчна, защото става дума за размесване на трици с мляко, а не за месене на тесто
•    Изсипваме сместа в тавата
•    Оформяме, по-скоро разстиламе, питката на 1см дебелина

 

•    Печем  +/- 30 миннути, в зависимост от силата на фурната, (в моята, с вентилатор, става за 27)
•    Оставяме я да изстине, без да я покриваме

Това е. Наздраве!

 

– Недей, вълчо, брат да ми си! Ще се задавиш, много съм корава. Почакай ме тук, додето се върна! Мене ми е баба заръчала нивката да обиколя, където съм се родила, че да стана мека и сладка. Сега не съм за ядене: много съм гореща...

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама