Свалят нивото на холестерола, пречистват червата, превръщат бързата захар в бавна, предпазват от рак, карат ни да се чувстваме сити, регулират отделителните функции, нискокалорични са, блокирта тегленето на калории от червата в кръвта..., и т.н. и т.н.
Не случайно овесените трици са първи в списъка ни за сутрешно хранене.
Затова нека бързо се научим как можем да си приготвяме много вкусен домашен хляб от тях.
Отнема около 35 минути с изпичането. И няма нужда да притежавате каквито и да било кулинарни умения.
Сериозно говоря!
• Първо включваме фурната на максимум, а ако има вентилатор – и него
• Тя ще загрее за 5 минути, а дотогава и ние ще сме готови за изпичането
• Забъркваме в купа 1 кофичка кисело мляко с 1 равна ч.л. сода и 1ч.л. сол
• Изчакваме 2-3 минути, за да шупне
• В това време застиламе тава с хартия за печене
• Изсипваме в шупналото вече мляко 2 чаши с трици
• Разбъркваме добре с бъркалка - 1 минута е достатъчна, защото става дума за размесване на трици с мляко, а не за месене на тесто
• Изсипваме сместа в тавата
• Оформяме, по-скоро разстиламе, питката на 1см дебелина
• Печем +/- 30 миннути, в зависимост от силата на фурната, (в моята, с вентилатор, става за 27)
• Оставяме я да изстине, без да я покриваме
Това е. Наздраве!
– Недей, вълчо, брат да ми си! Ще се задавиш, много съм корава. Почакай ме тук, додето се върна! Мене ми е баба заръчала нивката да обиколя, където съм се родила, че да стана мека и сладка. Сега не съм за ядене: много съм гореща...
Добави коментар