Кампания в помощ на деца с онкологични заболявания стартира утре във Варна

13:25, 29 сеп 17 25 888 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителна кампания „За здрава детска усмивка“ в помощ на деца с онкологични заболявания стартира утре (30.09) във Варна и ще продължи с различни инициативи през октомври.

Събраните средства ще бъдат за нуждите на клиниката по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ „Св. Марина“, която е една от трите специализирани клиники в България за диагноза, лечение и проследяване на деца с хематологични и онкологични заболявания, в няколко направления – частично обновяване на болничните стаи и помещения за терапии, апаратура и помощни средства за децата.

Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „ВЕТРИЛО“, като ще се проведе с личното благословение на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Съорганизатори са Фондация „Лъки Хънт“ и с любезното домакинство на Фестивален и конгресен център Варна. Подкрепа към момента са заявили Варненска и Великопреславска Света митрополия, Варненска Айкидо Академия, деца от различни спортни и музикално-артистични формации, популярни лица от обществено-политическия и спортния живот на града, анонсират от организаторите.

В рамките на кампанията ще се проведат четири инициативи на територията на гр. Варна:

30.09.2017 г. - Ден на отворените врати в защитено жилище за животни на фондация „Лъки Хънт“ (за журналистите, които проявяват интерес към отразяването на събитието е осигурен транспорт, който тръгва в 10,00 часа от Катедралата)

01.10.2017 г. - Благотворителна киноложка изложба и благотворителна фотоизложба

(от 11.00 часа на сцена Амфитеатър в Морската градина)

07-08.10.2017 г. - Благотворителен футболен турнир на малки вратички

(Общински игрища в двора на Технически университет във Варна)

* Техническа конференция и теглене на жребий – 03.10 /вторник/ в Младежки дом Орбита

21.10.2017 г. - Благотворителен концерт-спектакъл

(18.30 ч.,  Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама