Премиера на "ЖЕНИТБА" по Гогол

16:50, 28 окт 17 / Култура 25 1229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Сити марк арт център“ ще представи "Женитба", новата постановка на "Артисти със сребро в косите" по едноименната комедия на големия руски абсурдист Николай Гогол.

"Женитба" е за ценителите на изящното слово, на изкусната театрална игра, на абсурдните ситуации, измислени от автора и доразвити от въображението на режисьора, на смеха и смисленото забавление.   
"Това е любима моя пиеса. Голям поклонник съм на нейния автор Николай Гогол - първият писател абсурдист, който гледа на живота не с розови очила, а с широко отворени зеници. За да види истината за живота, а тя, за съжаление, не е нито розова, нито красива - разказва режисьорът Никола Петков. Героите в тази пиеса са попрехвърлили годините. Това ми дава основание да използвам по-възрастни актьори за техните роли. Режисурата се занимава с човека, с разкриване на неговия характер, с плюсовете и минусите, с всичко което е съставна част от нашия живот, събрано на едно място и осветено от съвсем неочакван ъгъл. Интересно е да се вгледаш в човеците, поставени пред едно изпитание - женитбата. Да ги разкриеш така, че да бъде хем смешно, хем тъжно, хем трагично. 
Нашата работа изисква много да се чопли, за да се изкара онова, което е ценно. Постановката на "Женитба" дава възможност на съвременния човек привидно да се вгледа назад, а всъщност да се взре в себе си. В постановката сме се постарали публиката да открие истински театър, с прекрасен текст, изпълнен от великолепни актьори.

Участват актрисите: Красимира Казанджиева, Лидия Вълкова,   Емилия Цанкова, Мария Славчева, Гинка Станчева, Мара Чепанова и Жоржета Чакърова и актьорите: Димитър Стефанов, Антон Тонев – Тони, Любомир Бъчваров, Илия Божилов, Стефан Илиев и Стефан Германов.

Премиерата на „Женитба“ е на 30 октомври от 18:30ч.и на 13 ноември от 19:30ч.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама