СГС върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайков, Дянков и Прокопиев

11:48, 30 окт 17 25 860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

СГС върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайков, Дянков, Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев. В обвинителния акт не са описани конкретни факти, че последните трима са действали в съучастие. Посоченият от прокуратурата общ престъпен резултат относно обвиняемия  Рачев не съответства на сбора от сумите по отделните деяния. На практика остава неясен механизмът, по който СГП е направила изводите си относно конкретния размер на общия престъпен резултат, причинен от Рачев, съобщиха от Софийска градски съд и допълват още:

По обвинението, повдигнато срещу Трайчо Трайков, липсва  конкретика  дали той е бил запознат с действията и решенията на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и с анализа на инвестиционния посредник за определяне на стойността на предложените за продажба акции, преди да даде разрешение за извършване на разпоредителните сделки.

Налице е неяснота в обвинителния акт относно размера на вредите, причинени на държавата, как се формират, от кого са причинени, как и с кое деяние и кои факти формират извод за това.

Съдът констатира и липса на описание какво е трябвало да направи Трайков, за да защити държавния интерес, и да постигне печеливша продажба и то в периода, за който му е повдигнато обвинение.

По отношение обвинението спрямо  Иво Прокопиев  и  Симеон Дянков липсват изложени  факти, от които се извежда твърдението, че в инкиримирания период те са действали с цел да набавят на „Булброкърс“ ЕАД облага в размер на 1 276 618,85 лв. по договор за извършване на посреднически услуги. От уточнение се нуждае и инкриминирания спрямо двамата период. Не са описани и конкретни данни, че Дянков и  Прокопиев са действали в съучастие.

Разпореждането подлежи на обжалване и протестиране в 7 срок от съобщаването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама