Работи се за развитието и осигуряването на безопасността на морския транспорт

12:47, 30 окт 17 25 971 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Политиките, които следваме са свързани не само с развитието на морския транспорт, но и с обезпечаването на неговата безопасност.''

Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов в рамките на конференцията "Перспективи за стратегическо развитие на Черноморския регион". Форумът се провежда днес във Варна по случай отбелязването на Международния ден на Черно море.

По време на събитието заместник-министър Попов представи напредъка в морския сектор, от гледна точка на осигуряването на безпрепятствено корабоплаване в общия българо-румънски Черноморски регион. Това стана възможно след като в началото на този месец беше подписано споразумение с Румънската морска администрация. “С документа се регламентира предоставянето на достъп на кораби, нуждаещи се от помощ, до места за убежища. Изпълняват се и европейските изисквания за създаване на система на Общността за контрол на движението на корабите и за обмяна на информация”, отбеляза заместник-министър Попов.

По Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, в настоящия програмен период, сме планирали надграждане и допълване на функциите на информационната система за управление на трафика на плавателните съдове, добави още заместник-министърът.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама