Вижте едни от най-впечатляващите стълбища по света

20:00, 31 дек 18 / Любопитно 25 3097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разбира се, асансьорите са удобство, но стълбищата осигуряват прозорец към света, който толкова рядко се вижда от всяка друга гледна точка.

Независимо дали са гравирани встрани на скала, както стълбата върху скала в Колумбия или са прекъснати от вода, като моста Моисей в Южна Холандия, стълбите не само осигуряват функционална роля, но често и естетическа.

Разбира се, ако се страхувате от височини, може би някои от тези стълби не са за вас.

Но ако акрофобията не е проблем, не забравяйте да посетите тези 7 обществени стълби, които впечатляват с красотата си, докато обикаляте по целия свят.

  1. Ватиканските музеи, Рим, Италия

Старото спирално стълбище на музеите на Ватикана е една от най-красивите части на пространството. Известно като стълбището Bramante, оригиналът е построен през 1505 г., новата (представена) е завършена през 1932 г.

 
  1. Dongdaemun Design Plaza (Сеул, Южна Корея) Проектиран от прочутата архитектка Заха Хадид (в сътрудничество с южнокорейската фирма Samoo), стълбището в дизайнерския комплекс Dongdaemun Design Plaza в Сеул е зашеметяващо представяне на работата на късните архитекти.
 
  1. Ha'ikū Stairs Hike (Оаху, Хавай) Ha'ikū Stairway to Heaven се намира на около 4000 стъпала в самото сърце на планината Коалау в Оаху.
 
  1. Tiger & Turtle Magic Mountain (Дуизбург, Германия)

Това не е като всяко друго влакче в света, тук посетителите вършат цялата работа, като ходят по цялата структура. Проектиран от немските художници Heike Mutter и Ulrich Genth, влакчето е по-скоро скулптура, отколкото истинско пътуване. Въпреки това, тези, които отиват ще могат да се възползват от широка гледка към заобикалящата природа на Дуизбург.

 
  1. Heaven's Gate Mountain (Zhangjiajie, Китай)

Намира се в рамките на национален парк Тианмън в югоизточния Китай, Heaven's Gate Mountain позволява на посетителите буквално да се разходят из планината. Веднъж на върха на стълбището, посетителите се опияняват с невероятни гледки от двете страни на разделението, благодарение на високата естествена дупка от 431 фута в планината. 

 
  1. Chand Baori (Abhaneri, Индия)

Построен между 800 и 900 г. пр.н.е., Chand Baori е една от най-старите и атрактивни забележителности в северозападна Индия. Структурата е съставена от около 3500 стъпала.

  1. Санторини е гръцки остров, разположен в средата на Егейско море. Малкият остров е известен с някои от най-спиращите дъха гледки на планетата, както и с белите й домове и сгради, построени по скалистия бряг. Тези структури, разбира се, включват стълбища, които разкриват невероятни гледки.
     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама