Защо Джак трябваше да умре в "Титаник"?

14:00, 29 ное 17 / Любопитно 25 3491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джеймс Камерън смята за глупаво хората все още да питат защо е убил Джак Доусън в "Титаник".

63-годишният режисьор настоява, че е направил "артистичен избор", за да изгуби героя на Леонардо Ди Каприо в ледените води, докато Роуз на Кейт Уинслет остана на сигурно място на плаваща дървена врата в края на филма. Затова не може да разбере защо все още феновете настояват, че и двамата биха могли да оцелеят.

Въпреки това, режисьорът намира въпроса за ласкателство, защото показва колко е обичан героя Джак Доусън.

Той каза на американското списание Vanity Fair: "Отговорът е много прост, защото на стр.147 от сценария се казва, че Джак умира.

Очевидно това беше един художествен избор... Мисля, че е доста глупаво, наистина, че тази дискусия се провежда 20 години по-късно.

Но това показва, че филмът е бил ефективен, за да направи Джак толкова привлекателен за публиката, че ги боли, когато умира. Ако беше оживял, краят на филма нямаше да има смисъл

Филмът е за смърт и раздяла, той е трябвало да умре - това се нарича изкуство, нещата се случват по художествени причини, а не по физически причини.”

Режисьорът призна, че са прекарали дни във водата, гарантирайки, че вратата е "точно" достатъчно здрава, за да поддържа теглото на човек за дълъг период от време, без да се потопи във водата изобщо.

Той добави: "Бях във водата с дървеното парче и слагах хора върху него в продължение на два дни, за да бъде достатъчно сигурно, че може да удържи един човек, така че героинята да може да оцелее в продължение на три часа, докато спасилетния кораб стигна там.

“Джак не знаеше, че тя ще бъде взета от спасителна лодка един час по-късно, той беше мъртъв така или иначе и много, много добре настроен да се случи точно това, което виждате във филма, защото вярвах тогава , и днес, че това е, което му трябва на един човек да оцелее.", затвори въпроса Камерън.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Бля бля 17:20, 24 окт 22

Краят нямаше да бъде безсмислен!Зрителите много щяха да се радват, че те са били заедно до края на дните си, и щяха да са много доволни, че влюбените най-сетне са щастливи, защото знаем, че и двамата имат тежък живот, и единственото нещо, което ги правеше щастливи беше това да са заедно.Аз лично съм гледала филма два пъти и много съм плакала на финалната сцена, не знам за другите, но поне мое мнение е, че е трябвало те да бъдат заедно и да покажат съвместният им живот заедно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама