Отпадат таксите за ясли и детски градини в Девня

09:00, 30 дек 17 25 1004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От догодина родителите в Девня няма да плащат такси за детски ясли, градини и млечни кухни. Предложението на кмета Свилен Шитов бе гласувано с пълно мнозинство на последното за годината заседание на Общинския съвет.

"През 2017-а преизпълнихме план-сметката на бюджета, а преходният остатък е в размер на 269 хил. лева. Същевременно общият приход от детски ясли и градини е от порядъка на 40 хил. лева, така че можем да си позволим да поемем този разход, за да облекчим младите семейства", обоснова се Свилен Шитов.

По негово предложение от местния бюджет оттук нататък ще бъдат отпускани по 500 лева за всяко новородено дете.  Изискванията към родителите са да са навършили пълнолетие и да живеят на територията на общината.

Общо 3 хил. лева еднократна финансова помощ гласува местният парламент за семейството на тризначките Йоана, Елица и Рая, които се родиха на 15 януари м.г. "Трябва да подпомогнем това прекрасно семейство с единствените тризнаци, които са се раждали на територията на общината. Жестът е много важен в точния момент", коментира кметът Свилен Шитов, който връчи чек на бащата на трите момиченца, известни като Талисманчетата на Девня

С чекове от по хиляда лева се сдобиха и двама изявени спортисти от Девня – ММА бойците Фердун Османов и Димитър Костов, които прославиха България и родния си град пред света. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама