Младеж преплува ледено езеро, за да помогне на болно момиченце

10:30, 29 дек 17 25 851 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

23-годишният студент Теодор Цветков преплува благотворително езерото в Лесопарка „Липник“ край Русе.

Младежът организира акцията в подкрепа на 3-годишната Мартина Танева от Банско, която пострада преди няколко месеца. Момиченцето изпадна в кома след поглъщане на желатинова капсула, последва операция в чужбина, а сега има нужда от средства за рехабилитация.

Младежът сподели, че е научил за случая от социалните мрежи.

Тодор е треньор по плуване. Вадил е Богоявленския кръст от Дунава през 2016 г. Затова решава да направи благотворително плуване в студеното езерото. Смята, че това е атрактивно и ще привлече много хора за каузата.

На брега на езерото се събраха десетки русенци с децата си. При температура на въздуха 8 градуса и на водата 1 градус младежът преплува около 200 метра от единия до другия бряг. Успоредно с него се движеше лодка с лекар и водолаз, които да помогнат, ако нещо се обърка

Трябва да си помагаме един на друг и да докажем, че все още има добри хора и не само по Коледа стават чудеса“, сподели младежът.

Резултатът от акцията беше повече от отличен – събрани са около 3000 лв., които бяха преведени по дарителската сметка на малката Мартина, за да подпомогнат рехабилитацията й, пише БГНЕС.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама