Нено Димов: Няма опасност от строителство на хотели в Пирин

09:46, 29 дек 17 / Политика 25 1007 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Вторият кабинков лифт в Банско е екологичен транспорт в планината. Това е спорт, това е здраве. Хотели в Пирин няма да се строят, а само ски съоръжения“, каза пред Нова телевизия екоминистърът Нено Димов.

Припомняме, че в четвъртък правителството официално даде зелена светлина пред втората кабинка в ски зона Банско. Природозащитници и екоактивисти обаче оспорват решенията на кабинета и вдигнаха веднага протести, които се заканиха да продължат и през новата година.

„Зелените си имат своите крайности, те си имат своите виждания. Все пак те и на избори се явяват със своите идеи и постигат резултат“, коментира Димов и добави, че протестите са елемент на демокрация.

Той увери протестиращите, че хотели няма да бъдат строени, ще има само ски съоръжения. Димов отново повтори, че всяко инвестиционно намерение трябва да мине през всички екологични оценки. „Тези, които протестират срещу строителството на хотели в защитените зони, могат спокойно да си посрещнат нова година“, каза още Димов.

„Ние – и аз, и правителството, търсим баланс, не сме страна в спора. Трябва да постигнем баланс между опазването на околната среда и развитието на региона“, каза екоминистърът.

„Не можем да направим доволни всички, но в крайна сметка трябва да има развитие напред. Сложно е да се каже кога ще има втори лифт на Банско. Ако има и съдебен контрол, е трудно да се каже. Ако няма обжалване, в рамките на около една година, би могло да се достигне до разрешение за изграждане на втори лифт“, прогнозира екоминистърът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама