Как да разпознаем прясното месо?

11:15, 30 дек 17 25 926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават засилените проверки на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по повод празниците.

Ще се инспектират предприятия за производство и търговия с храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Целта е да се гарантира безопасността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празничните дни.


"Това, което трябва да гледат е цвета на месото. Прясното месо има приятен розово-червен цвят, телешкото е с малко по-тъмно червен цвят. Да няма ослизявания по повърхността, да няма засъхнала коричка. Също така еластичността на месото - при поставяне на пръста върху месото и натискане се получава една тръпчинка, която при прясното месо много бързо се възстановява. Видимите мазнини са с бял до кремав цвят, при по-възрастните животни мазнината е малко по-кремава", посъветва д-р Галя Викьова от Агенцията по безопасност на храните.

По време на празниците Агенцията по безопасност на храните ще има дежурни екипи. Те ще извършват проверки по сигнали за нередности, които потребителите ще могат да подават онлайн, или да използват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама