Руски изтребител прехванал разузнавателен самолет на САЩ над Черно морe

07:45, 30 яну 18 / Свят 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски изтребител е прелетял на около 3 метра от разузнавателен самолет P-3 Orion от американския Военноморски флот, докато той е кръжал в международно въздушно
пространство в района на Черно море в понеделник, пише американското консервативно издание Washington Examiner, като се позовава на информация от Министерството на отбраната на САЩ.

Американският самолет е билпринуден да прекрати мисията си преждевременно заради инцидента, съобщиха от CNN. Това е поредният случай от този вид близки прелитания, които се предприемат преднамерено от Русия през последните години. Русия увеличи съществено военното си присъствие в региона, след като присъедини Крим през 2014 година.

Миналия месец два американски F-22 засякоха руски бомбардировачи малко след като те са прелетели зад линията на зоната за деескалация в Сирия, пишат още от американското издание.

Руското Министерство на отбраната опроверга информацията относно опасни маневри на свой самолет, предава Интерфакс. Съгласно разпространените от Москва данни, в понеделник разузнавателният самолет на САЩ е летял „в близост до границата на Руската федерация“ над Черно море, вследствие на което е бил изпратен изтребител Су-27, с цел да ескортира самолета.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама