Регистрираха първия еднополов брак в Русия, но се оказа недоглеждане

08:15, 30 яну 18 / Свят 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Русия беше регистриран първия гей брак, но това стана погрешка, предаде БТА, като цитира Асошиейтед прес. Страната не признава еднополовите бракове и има закон, който забранява разпространението на гей пропагандата пред малолетни.

Въпреки това Павел Стоцко и Евгений Войцеховски успели да регистрират брака си. Двамата се омъжили в Дания и после представили паспортите си в регистрационната служба в Русия, за да регистрират брака си. Служител не обърнал внимание, че става дума за брак между двама мъже и поставил печат върху документите, удостоверяващ, че двамата са младоженци.

Вътрешното министерство на Русия каза, че паспортите на двамата руснаци, ще бъдат отнети, а чиновникът, поставил печат върху тях за узаконяване на сключения в чужбина брак, ще бъде уволнен.

Руската ЛГБТ мрежа - организация, защитаваща правата на гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните, заяви , че младоженците, спрямо които е била допусната грешката, са напуснали Русия, тъй като се страхували за сигурността си. Те се опасявали, че ще бъдат подложени на натиск от властите.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама