Младежите в САЩ масово не одобряват Тръмп

10:13, 30 яну 18 / Свят 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-голямата част от младите американци не одобряват политиката на Тръмп и не смятат, че в момента САЩ се движат в правилната посока. За това свидетелстват публикуваните в понеделник резултати от анкетата, проведена от телевизия ABC и социологическата агенция „ДженФоруърд“, пише БГНЕС.

Според 63% от родените след 2000-та година, САЩ в момента следват неправилен курс. На противоположно мнение са едва 18% от запитаните, а други 18% заявяват, че нямат мнение по въпроса.

По отношение на политиката на Тръмп като президент на страната им, отново 63% от анкетираните юноши са критично настроени към действията на държавния си глава. Същевременно 19% се изказват в негова подкрепа, а 17% отказват да дадат оценката си.

Скептично е младото американско общество и за действията на американския Конгрес в момента. Едва 12% от младежите одобряват решенията на законодателите, а 61 на сто от запитаните заемат противоположната позиция.

На запитване коя политическа партия все пак биха избрали да подкрепят на предстоящите тази година избори за нов състав на Конгреса, всеки втори се изказва в полза на Демократическата партия.

Междувременно обаче 85% от анкетираните се съгласяват, че правителството е подвластно на различни лица и групи, представляващи интересите на крупния бизнес.

В проучването на общественото мнение са взели участие 1844 човека. То е било проведено между 13 и 16 януари тази година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама