Изнасилванията в Индия достигат нов връх - посегнаха на 8-месечно бебе

10:45, 30 яну 18 / Свят 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

8-месечно момиченце беше изнасилено в индийската столица Делхи, заподозреният е неин братовчед на 28 години. Бебето е в критично състояние в болница, където е била докарана в неделя. Извършителят е арестуван, съобщава ВВС.

Председателката на Комисията за жените в Делхи Суати Малиуал, която е посетила пострадалото бебе, описва контузиите й като "ужасяващи". Тя съобщи, че момиченцето е претърпяло тричасова операция. "Сърцераздирателните й писъци могат да бъдат чути из цялото спешно отделение. Тя има ужасяващи наранявания по вътрешните органи", съобщава Малиуал.

Тя също така отправи директен призив през Twitter към премиера Нарендра Моди за "по-строги закони и повече полицейски ресурси" в защита на момичетата в страната. 

Бруталните сексуални нападения над момичета и жени в Индия нарастват с всеки ден, показват статистиките. През 2016 г- е имало 19 765 случая на изнасилване на деца - ръст от 82% в сравнение с една година по-рано. 

Преди две години 11-месечно бебе беше отвлечено от дома му докато майка му спяла и изнасилвано в продължение на два часа. През 2015 г. тримесечно бебе беше похитено и изнасилено в Хидерабад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама