Отбелязваме 164 години от рождението на Стефан Стамболов

11:40, 30 яну 18 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

164 години от рождението на Стефан Стамболов бяха отбелязани пред паметника му в София. Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в тържествената церемония по полагане на венци пред паметника на бележития революционер, политик и държавник - един от най-успешните строители на нова България в края на 19 век.

Образът на Стамболов трябва да служи като пример на съвременните политици, изтъкна Йотова в своето слово. Тя посочи трудния момент от историята ни, в който Стамболов поема властта като министър-председател, но успява да постави основите на българската държавност. "Един от проблемите на България днес е острият дефицит на силни хора, на хора, които могат да отстояват своите идеи, да се борят за страната си, да се борят за националното. Френският вестник "Фигаро" някога написа за Стамболов, че той е въплъщение на българската енергия. Днес имаме нужда повече от всякога от тази енергия и от този пример", заяви вицепрезидентът. 

На мемориала в столицата десетки граждани положиха венци и цветя. В словото си Илияна Йотова посочи трудния момент от историята ни, в който Стамболов поема властта като министър-председател, но успява да постави основите на българската държавност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама