„Барометър“: Българите не искат Истанбулска конвенция, искат втора кабинка на Банско

13:15, 30 яну 18 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аргументите за ратифициране на Истанбулската конвенция, особено в частта ѝ касаеща „третия пол“, категорично не срещат симпатиите на българите, показва приучване на агенция „Барометър България“. То е проведено между 20 и 24 януари сред 986 души.

Видимо представянето от привържениците на нестандартните сексуални ориентации на конвенцията като документ, защитаващ правата на жените, не се възприема от по-голямата част от българските граждани.

 

Вторият лифт на Банско се одобрява от по-голяма част от българите, вероятно не заради самото съоръжение, а като символ на развитието на туризма и българските региони въобще. От години в българското общество се наблюдава увеличаващо се недоволство срещу „зелените“ ограничения, които спират икономическото развитие.

Българинът очевидно не е съгласен в едни държави от ЕС да се развива инфраструктурата, което генерира доходи и работни места, а у нас да се създават постоянни пречки, пишат от “Барометър България”.

 

Най-значимият проблем на обществото ни са ниските доходи. Така смятат 68 на сто от българите, според проучване на Барометър България. На второ място анкетираните поставят социални въпроси (61%) и бюрокрацията (58%). Четвърти основен проблем, заявен от 51% от анкетираните, е здравеопазването. Чак на пето място по важност е корупцията - 44 на сто.

Световният фокус върху България при едно такова значимо политическо събитие като европредседателството определено оказва въздействие върху националното самочувствие на българите. Затова и е толкова голям делът на тези, които определят това събитие като положително. Фактът, че от България зависи решаването не само на регионални, европейски, но и на световни проблеми, индиректно се пренася с положителен знак върху оценката на българите за това събитие.

Реверансът, направен от Доналд Туск, с речта му на български език определено предизвика допълнителни симпатии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама