Реститути заградиха парцел на централния площад в Пловдив

14:31, 06 фев 18 25 851 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голям парцел от централния площад на Пловдив е ограден с телена ограда с надпис „Частен имот“. Той се намира до Централна поща, на мястото на съборените през миналата година павилиони, съобщи Радио Пловдив. 

Загражденията бяха принудително премахнати от общината през ноември миналата година, а тогава ресорният заместник-кмет Димитър Кацарски обясни, че с разчистването на терена ще бъде освободен подходът към Одеона. 

Съдебният спор между Община Пловдив и собствениците на съборените търговски обекти се точи с години. От администрацията обаче са категорични, че дългите съдебни процедури са завършили в полза на Общината, която е собственик на терена и по документи. 

На обратното мнение обаче са 30-те съсобственици на земята, които твърдят, че този терен е частна собственост и притежават всички нотариални документи. Те се заканиха, че ще направят всичко възможно да си върната парцела и да получат обезщетение за съборените сгради. 

Димитър Кацарски днес беше лаконичен: „Нищо не се е променило към днешната дата. Като имам повече информация ще ви кажа".

Огражденията обаче са факт, отбелязват от Радио Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама