Задържаха тон прекурсор за наркотици на Аерогара София

15:11, 15 фев 18 25 1023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За задържане на 1000 кг прекурсор за производството на синтетични наркотици (амфетамин/метаамфетамин) съобщават днес от Агенция Митници.

Митнически служители от Митница Аерогара София - отдел „Борба с наркотрафика на  01.12.2017 г.одина при извършване на проверка на карго пратка, пристигнала на Летище София от Виетнам през Москва, установяват, че четиридесетте колета на пратката, съдържащи бяло прахообразно вещество, са декларирани като химическа субстанция (potassium salicylate), която има легално приложение във фармацията като противовъзпалително средство.

С оглед риска от трафик на прекурсори от този регион  към страните от ЕС, съгласно правомощията на митническите служители по Закона за митниците, е извършен  физически контрол и е взета представителна проба от веществото, която е изпратена за анализ в  Централна митническа лаборатория.

При извършената лабораторна експертиза е установено, че веществото представлява прекурсор за производство на амфетамин/метамфетамин - вещества, присъстващи в Приложение 1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура по случая се провежда досъдебно производство.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама