Вечери на националните кухни дефилират в „Черешката на тортата“

19:00, 17 фев 18 / Любопитно 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следващата седмица юбилейният сезон на „Черешката на тортата“ поднася тематични ястия, оригинален дрескод и забавление, здравословно гарнирани със стил и артистичност.

В понеделник вечер грижовен домакин е моделът и водещ на светско предаване
Гери Дончева. Тя ще изненада гостите си със 7-степенно меню, вдъхновено от Венеция. Фегато ала венециана, полента, брускети с домашно приготвен хляб, прошуто с моцарела, италиански вина и домашен италиански сладолед са част от блюдата, които ще погалят небцето на участниците. Персонално отношение, вкусни ястия и магични изненади ще поддържат приятелската атмосфера на аристократичната венецианска вечер.

Във вторник вечер кулинарни умения ще демонстрира бившият народен представител Петя Раева. Тя ще погали вкусовите рецептори на гостите си с многопластово меню, което изкусно съчетава традиционна българска кухня с лек средиземноморски полъх.

За да спечели вота на останалите кандидати за отличие в предаването, Петя ще заложи на зелен дрескод, пресни продукти с ясен произход, богато плато от салати, домашно приготвени разядки и божествена целувка за десерт. Сюрприз на топлата приятелска вечер е кулинарно изкушение, приготвено от домакина пред очите на гостите.

Руски кухня и дрескод очакват участниците в третата вечер от „Черешката на тортата“. Звездният ПР Наско Лазаров ще презентира традиционни ястия в руски стил. Персонални подаръци, трапеза с блюда, приготвени със специални продукти, ще пренесат гостите в атмосферата на Русия. Любезният домакин ще стимулира апетита им с помощта на стандартно за страната питие -Тархун и ще продължи с изобилен асортимент от салати, хайвер и супа Уха. Домашен уют и тостове ще изпълнят тематичната вечер.

В четвъртък актрисата и модел Анна – Мария Чернева ще очарова гостите с кулинарния си дебют. Предстои вечер с червен дрескод и четиристепенно меню, което предлага свежа салата, предястие с гръцки привкус, основно ястие с деликатно пикантен вкус и сезонен десерт. Лично адресирани подаръци, ведри разговори и страхотно настроение гарнират цялата вечер.

В петък домакин е актьорът Станимир Гъмов. Неговият артистичен дух и любов към българските ястия, ще допълват хумористичния замах в кухнята. Ото фон бис Марк, мамалига и популярен български десерт, са част от ястията в 5–степенното меню на актьора. Последната вечер от кулинарната седмица ще сервира много шеги, закачки, нестандартни подаръци за всеки присъстващ на трапезата и спонтанно добро настроение.

Кое концептуално меню ще спечели адмирациите на шеф Манчев, ще стане ясно в петък вечерта по Нова телевизия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама