Младежи с искане към Фандъкова за изграждане на спортна площадка

19:00, 27 фев 18 25 1013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежи от НФСБ, председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов и народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Георги Колев връчиха на кмета Йорданка Фандъкова днес подписка на жители на столичния кв. „Бенковски“ за изграждане на спортна площадка.

977 граждани са се подписали под искането в основното училище в квартала да бъде направено затворено спортно игрище.

Училищната площ на 60-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ включва футболно игрище, баскетболно игрище и терен за други спортни дейности за децата, които не са поддържани от създаването на  самата училищна база и определено имат нужда от реновиране. В същото време младите хора имат нужда от места, където да  спортуват“, се казва в подписката на хората от кв. „Бенковски“. Основното в младежката инициатива е изграждане на затворено футболно игрище и възстановяване на баскетболното игрище.

Изключително сме доволни от разговорите. Кметът Фандъкова се ангажира до началото на новата учебна година футболното и баскетболното игрище да бъдат възстановени“, заяви след срещата председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и депутат от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов. Георги Колев поздрави младите хора за инициативата им.

Координаторът на НФСБ за София Венера Тодорова посочи, че това е първата крачка цялостната идея на младите хора за изграждане на терени за спортуване по места.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама