Светът се включва за 13-и път в "Часа на Земята"

07:45, 28 мар 20 25 3393 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Милиони хора от над 7000 града в 180 държави ще отбележат за 13-а поредна година "Часа на Земята". По традиция той се отбелязва в последната събота от месец март между 20:30 и 21:30 часа. Тогава участниците символично изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмяват фасадите си.

Тази година фокусът е върху опазената природа - нашият основен съюзник срещу климатичната криза.

"Часът на Земята" в България ще обърне внимание на грижата за горите, които имат ключова роля в овладяване на промените в климата, като поглъщат въглеродния двуокис от атмосферата и го съхраняват в дърветата, растителността и почвата.

сн.: WWF

"Часът на Земята" е глобална инициатива, посветена на опазването на планетата Земя. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама