В България пием кафе за най-малко пари

17:40, 30 мар 18 / Любопитно 25 993 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изследване на Expert Market в 57-те най-големи страни в света показва къде любимото на всички кафе е по-скъпо и къде - по-евтино в сравнение с България. Изследването е част от по-мащабно проучване за това коя е най-подходящата страна за млади хора, желаещи да започнат нов живот и сами да са си шефове. И един от факторите, които се отчитат, е достъпността на кафето по заведенията.

Оказва се, че нашата страна е първенец по най-ниска цена на чаша кафе. Тя е изчислена на 1.31 долара. След нас са Египет, Португалия и Колумбия. В другия край на класацията е Дания с 5.33 долара.

Тези цени, макар да изглеждат завишени, са средни и събират в себе си както най-евтините предложения, така и тези в най-скъпите заведения в страната. Не е уточнено дали става дума само за еспресо или и за различни кафе специалитети.

Резултатите показват, че в Източна Европа и средиземноморските страни кафето е значително по-евтино от това в скандинавските. Но там и стандартът на живот е доста по-различен, така че тази разлика е разбираема, пише Bussines Insider.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама