Москва извика на консултации посланиците на страните, изгонили руски дипломати

15:50, 30 мар 18 / Свят 25 894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия извика на консултации във външното си министерство посланиците на страните, които изгониха руски дипломати, съобщи Агенция "Франс прес", пише БГНЕС.

До това се стигна, след като Великобритания обвини Русия, че е отговорна за отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия, което Москва отрича.

Лондон експулсира 23 руски дипломати, повече от 25 други страни обявиха в началото на седмицата подобни мерки, в знак на солидарност с Великобритания. 28-те държави-членки на ЕС излязоха с декларация, че са се съгласили, че е много вероятно Русия да е отговорна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на 4-ти март и наредиха изтеглянето на посланика на блока от Москва.

Москва изрази негодуванието си от това и обеща да отговори на тези действия и го направи четвъртък, като изгони 60 американски дипломати и затвори консулството на САЩ в Санкт Петербург.

Според репортер на "Франс прес" в министерството вече са пристигнали посланиците на Великобритания, Франция, Германия, Италия, Литва, Латвия и Чехия, както и някои от посланиците на държави извън ЕС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама