Най-честите причини за неприятния дъх са лошата лична хигиена, възпалените венци и здравословните проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт. Освен щателното почистване на зъбите и околозъбното пространство след хранене, от значение е и каква храна консумираме.
Ето продуктите, които най-ефикасно се борят с неприятната устна миризма.
Магданозът неутрализира отблъскващия дъх в устата, в това число и този, който е предизвикан от пушенето на цигари. Добавяйте го по-често към ястията или го дъвчете суров. Освежаващо действат и мента, кориандър и розмарин.
Всекидневната консумация на кисело мляко понижава нивото на водородния сулфид в устната кухина, който е основен причинител на лошия дъх. Освен това този типично български млечен продукт възпрепятства образуването на бактерии, възпаляващи венците.
Целулозата, съдържаща се в ябълките, целината, морковите също се препоръчва, защото тя повишава слюноотделянето, което премахва останалите частици храна между зъбите.
Добрата стара дъвка не премахва лошия дъх, но поне може да го прикрие.
Добави коментар