Kaк да направим кухнята си по Фън шуй?

12:00, 29 апр 18 / Любопитно 25 879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията - Фън шуй, кухнята се счита за най-важната стая в дома. Тя е олицетворение на човешкото сърце и затова е изключително необходимо да бъде добре осветена, чиста и с приятна атмосфера, в която домакинът да покани своите най-близки хора, приятели и роднини и така да ги допусне не само в дома си, но и в сърцето си.

Дизайн

Според древните китайци кухнята е мястото, чрез което може най-силно да се въздейства върху енергията Ци - това е онази система на естетиката, която използва законите на Земята и Небето, за да подобри личния живот с положителна енергия. Затова е препоръчително това помещение от дома да бъде с най-ярките цветове, които вдъхновяват, носят радост и зареждат с енергия. Подходящи решения са по-яркото осветление, украси с природни елементи, както и повече цветни растения.

Подредба

Според Фън шуй кухнята е магнитът, притеглящ всичко, което е ненужно от другите стаи. Чудесен избор би било да направим подредбата така, че да има място за всичко – добър вариант е да намерим място за повече кошове, кошници и шкафчета, които да побират всичките ни ежедневни вещи като ключове, дистанционни за телевизори, портфейли, поща и т.н., вместо да ги разпиляваме по плотовете или по масата.

Уредите

Древните китайци определят всички уреди, които изпъкват или се намират над главата ни за "враждебни". Помислите как да приберете възможно най-много от тях, като тук идеален вариант са вградените уреди. А тези, които все пак не могат да бъдат скрити, като например смесители за кухня,  трябва да бъдат с по-малка форма и красив дизайн. Особено като се има предвид, че това е един от най-често използваните аксесоари в това помещение и то чрез допир, трябва внимателно да бъде подбран и материалът, от който е изработен.

Земният елемент

Според Фън шуй земният елемент не само носи важната заземяваща енергия, но и стимулира идеята за живот, осъзнат в тялото - нещо, което е изключително важно особено в кухнята, където се работи с ножове и огън. Затова е добре плоскостите и плочките да бъдат в гамата на земните цветове. Подходящ избор са и декорации, килимчета и съдове в златисти тонове и други земни нюанси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама