Седем ползи от алкалната вода

15:30, 29 апр 18 25 5196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Знаете ли, че пиенето на алкална вода осигурява много предимства, които могат значително да подобрят общото ви здраве?

Ползите от алкалната вода не се ограничават само до поддържането ни здрави, но има много случаи, при които тази вода може да подпомогне лечението на множество различни заболявания. Ето първите седем здравни ползи от пиенето на алкална вода:

1. Алкалната вода е мощен антиоксидант

Антиоксидантите помагат на тялото ни да се предпази от вредното влияние на свободните радикали, които са основната причина за много и различни здравословни проблеми. Лошият ни начин на живот – стрес, неправилно хранене, консумация на алкохол, редовно недоспиване, тютюнопушене, замърсяване на въздуха, приемане на лекарства, отрови във водата, най-различно облъчване и други, води до драстично повишаване в организма на количеството свободни радикали! Точно затова тялото ни отчаяно се нуждае от антиоксиданти, за да може да се пребори с пагубния ефект от свободните радикали. Доказано е, че алкалната вода е дори много по-мощен антиоксидант, отколкото много от добавките и хапчетата на пазара, тъй като тя е в течна форма и е много лесна за усвояване от организма.

2. Алкалната вода ефективно балансира pH нивото на организма

Тялото се опитва да поддържа естествено киселинно-алкалния баланс на организма ви. Но когато то е прекалено киселинно, вашата система трябва да работи още по-усилено, за да поддържа този баланс.  Болестите процъфтяват, когато киселинните нива са високи. Въпреки, че ефекта от алкалната вода е най-добър, когато се приема превантивно, тези, които вече имат заболяване или проблем, могат да пият алкална вода, за да ускорят процеса на възстановяване.

3. Алкалната вода детоксикира тялото

Основното предимство на пиенето на алкална вода е способността ѝда отмие токсините, които могат да накарат тялото ви да развие болести и проблеми. Пиенето на много вода е жизненоважен елемент за добро здраве. Почти всяка диетоксикираща диета, която четете, подчертава значението на пиенето на много вода. Много от програмите за детоксикация препоръчват закупуване на алкална машина за вода или воден филтър, за да се гарантира, че водата няма вредни минерали и други примеси.

4. Подсилване на имунната система

Поддържането на тялото ни в по-алкално състояние ще стимулира имунната система. Това е естествен ефект от неутрализирането на свободните радикали и помага за очистването на тялото от токсините.

5. Твърди се, че може да помогне в борбата с рака

Алкалният баланс на организма е важен за предотвратяване на растежа на злокачествени клетки. Всичко, което човек яде, допринася за нивата на киселинност на тялото. Ето защо дори и най-здравите хора трябва да пият алкална вода като превантивна мярка, преди да се развие потенциално злокачествено заболяване. Има много доказателства, че раковите клетки спират да растат в силно алкална среда.

6. Алкалната вода може да ви помогне да отслабнете

Алкалната вода е много полезна за тези, които имат проблеми с теглото си. Днешното хранене се състои главно от нездравословна храна, която значително увеличава киселинността на тялото. В резултат тялото трупа повече мастни клетки, за да неутрализира киселинността. Това неизбежно води до нежелано увеличаване на теглото. Алкалната вода естествено неутрализира киселинността на тялото и от там води до много по-лесно отслабване.

7. Алкалната среда предотвратява развитието на диабет

Д-р Теодор Бароди прави проучване за алкалната вода, където казва, че има важна връзка между захарта и алкалната вода. В книгата си „Алкализирай или умри“, казва: „Панкреасът е силно зависим от правилната алкална диета тъй като панкреаса намалява излишната киселинност.“

В заключение можем само да кажем, че ползите от алкалната вода са изключително много. Толкова много, че е чудно, че някои хора все още не са започнали да я ползват. Според много специалисти, ако имате някакви здравословни проблеми или просто страдате от някои от симптомите на свръх киселинността като главоболие, умора, болки в ставите, наднормено тегло, аритмия, задух и още много други, алкалната вода трябва да е първото нещо, което да включите в диетата си, пише hygeawatersystem.bg.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама