Храним ли се достатъчно?

13:30, 29 апр 18 25 1133 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приемането на по-малко от необходимото количество храна е не по-малко вредно от преяждането. Тялото ни се нуждае от своето гориво, за да функционира нормално. А това е именно храната. И ако го лишаваме от нея, то ни дава ясни сигнали, че сме тръгнали по грешен път.

Умората

Най-явният признак, че не се храним достатъчно. Няма как да имаме енергия и да бъдем пълноценни, ако не ядем. Клетките се нуждаят от глюкоза, за да функционират. Затова и по време на диетите, които редуцират рязко калориите, сякаш нямаме сила да станем от леглото. 

Студ

Ако непрекъснато ни е студено, дори на хората около нас да им е топло, това може да е притеснителен знак. Когато приемаме малко калории, телесната ни температура спада. Причината е, че се получава дисбаланс в щитовидния хормон Т3, отговорен за регулирането й.

Кофеин

Има взаимна зависимост между толкова колко храна приемаме и колко кафе пием. Колкото по-малко ядем, толкова повече имаме нужда от течности, съдържащи кофеин.

А комбинацията между глад и много кафета не е никак полезна за нашия стомах, защото се увеличава киселиността в него. От там ставаме жертва на спазми, киселини и гадене.

Гняв

"Не си ти, когато си гладен" - има много истина в този рекламен слоган. Освен за регулиране на нормалните процеси в организма, храната ни е необходима и за да се осъществява контрол върху емоции.

А гневът е една от най-трудните за контролиране емоции, припомнят и от Insider. Затова ако постоянно сме бесни на целия свят, решението може да се крие в една пълна чиния с храна.

Репродуктивни проблеми

При дамите, които не приемат достатъчно количество разнообразна храна, се забелязва спиране на месечния цикъл. А това директно влияе на възможността за забременяване. Дори подобен симптом да не е на лице, храната, която приемаме, или не приемаме, може да ни постави в графата на хората с репродуктивни проблеми.

Килограмите

Една от най-големите заблуди е, че като редуцираме до минимум храната, която приемаме, ще отслабнем бързо и лесно. А истината е, че тялото ни започва да трупа запаси и не иска да се разделя с тези мазнини, които са му останали. Просто защитен механизъм.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама