В Бургас откриха първия регионален офис на Генералната комисия за Средиземно и Черно море

12:10, 30 май 18 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият регионален офис на Генералната комисия за Средиземно и Черно море беше в Бургас. Той е изграден по проекта на ООН "BlackSea4Fish" и с него да се допринесе към подобряването на събирането на данни - биологични, икономически и научни, за риболова в Черно море.

Основната цел на проекта е да се подпомогне сътрудничеството между страните от Черноморския регион, каза директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Галин Николов, предаде БНР. Самият проект ще обхваща мащабни изследвания на Черно море за популациите на видовете риби, за замърсяванията.

В регионалният офис ще работи международен екип - българи, румънци, украинци и грузинци, каза още Галин Николов.

Галин Николов и изпълнителния секретар на Генералната комисия за Средиземно и Черно мора (ГКРСМ) Абдула Срур сложиха начало на споразумението между България и Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) към ООН още през февруари. След като правителството го одобри, една от инициативите на ГКРСМ, насочена към подкрепа на устойчивото рибарство, вече е факт у нас. Нейната основна цел е да се подпомогне сътрудничеството между страните от Черноморския регион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама