БСП иска Борисов и Московски в НС за обсъжданията на концесията на Летище София

10:41, 18 юли 18 / Политика 25 340 Topnovini
1

Социалистите в парламента поискаха премиерът Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски да бъдат извикани за обсъждането на внесения от БСП проект за прекратяване на концесията на Летище София.

Зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Драгомир Стойнев подчерта: „Тъй като разбрах, че министър-председателят се афектира, когато му говорим по-рязко, смирено да дойде на точка 2 и да обясни необходимостта от даването на концесия на Летище София, и министърът на транспорта, който заяви, че това е едно историческо събитие, т.е. да предадеш едни държавни активи, които ти носят печалба, в ръцете на някой чужденец“, съобщи БНР. 

Депутатите обсъждат на първо четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове, свързани с увеличение на акциза на бездимните цигари. БСП и ДПС заявиха, че няма да подкрепят законопроекта. Двете партии подчертаха, че той е в противоречие със закона за публичните финанси, където се казва, че промяна на структура и данъчни ставки се прави само за следващ бюджетен период и след като е приет Законът за централния бюджет за съответната година. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.