БСП иска Борисов и Московски в НС за обсъжданията на концесията на Летище София

10:41, 18 юли 18 / Политика 25 901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалистите в парламента поискаха премиерът Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски да бъдат извикани за обсъждането на внесения от БСП проект за прекратяване на концесията на Летище София.

Зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Драгомир Стойнев подчерта: „Тъй като разбрах, че министър-председателят се афектира, когато му говорим по-рязко, смирено да дойде на точка 2 и да обясни необходимостта от даването на концесия на Летище София, и министърът на транспорта, който заяви, че това е едно историческо събитие, т.е. да предадеш едни държавни активи, които ти носят печалба, в ръцете на някой чужденец“, съобщи БНР. 

Депутатите обсъждат на първо четене промените в Закона за акцизите и данъчните складове, свързани с увеличение на акциза на бездимните цигари. БСП и ДПС заявиха, че няма да подкрепят законопроекта. Двете партии подчертаха, че той е в противоречие със закона за публичните финанси, където се казва, че промяна на структура и данъчни ставки се прави само за следващ бюджетен период и след като е приет Законът за централния бюджет за съответната година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама