Гръцка строителна компания - част от руската шпионска мрежа в Гърция и Македония?

20:10, 30 юли 18 / Свят 25 801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Висши ръководители на гръцката строителна компания "Актор" са част от руската разузнавателна мрежа в Гърция и Македония. Това съобщи гръцкият портал "Иефимерида", цитиран от БГНЕС. Един от директорите на компанията Димитри Коутрас, който е близък до руски организации, е използвал руски фондове и средства, съобщава порталът.

Коутрас имал директна връзка с новосформирания гръцки клон на руската организация "Царски православно-палестински съюз". "Иефимерида" твърди, че "гръцките спецслужби имат информация, че собственикът и управител на "Актор" е планирал да закупи компанията и чрез различни инвестиции в инфраструктурните проекти да разшири руското влияние в Гърция".

"Актор" бе замесена в гигантски корупционен скандал по времето на режима на Никола Груевски в Република Македония. Според разследващите в Скопие "Актор" е изпрала над 50 млн. евро при строителството на магистралата Демир Капия-Смоквица.

Преди две седмици властите в Атина изгониха двама руски дипломати. Те бяха обвинени, че са се месили във вътрешните работи на страната. Те са се опитвали да провалят Договора между Гърция и Македония за разрешаване на спора за името, който бе подписан на 17-и юни. Русия участвала и влияела в организацията на протестите срещу този договор. Според публикациите в Атина Москва организирала и противниците на Договора в църковните среди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама