Задържаха фалшиви стоки на ''Капитан Андреево''

14:40, 02 авг 18 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2631  парфюма, аксесоара и спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха  митническите инспектори и граничните полицаи на ГКПП ''Капитан Андреево''.

Стоката е открита на 21.07.2018 при проверка на автобус, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост. Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите, аксесоарите и маратонките от пазара в Истанбул за подаръци на свои приятели, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки.

Открити са 1407 парфюма и тоалетни води с логото на  10 различни световни марки  като по-голяма част на ''Chanel", "Armani", "Paco Rabanne".  С надписи ''Gucci" са открити 364 шапки, както и по-голяма част от общо 548 колана. Сред фалшивите стоки са открити още 280 чанти и несесери, носещи обозначения на марката ''Louis Vuitton" и 32 чифта спортни обувки с логото ''Nike".

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама