Напролет започва ремонт на потенциално опасния Сарайския мост в Русе

17:40, 21 авг 18 25 1848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от потенциално опасните мостове в Русе - на пътен възел Сарая, ще бъде ремонтиран. Вече е одобрено европейското финансиране за близо 9 милиона лева. Дейностите включват и реконструкция на бул. „Трети март", който е един от изходите за София.

Булевард „Трети март" и Сарайският мост са най-натоварените пътища в Русе - те свързват Западната промишлена зона с града и граничния пункт Дунав мост. От тук преминава голяма част от трафикът от и за София, всички тролейбуси, а състоянието на моста от години е критично. Дори с просто око се вижда, че бетонът е износен, стърчат арматурни железа, парапетите са ръждясали, съобщава БНТ.

Сарайският мост през годините многократно е бил обследван и са правени проекти за реконструкцията му. Парите обаче стигали само за козметични ремонти и указателни табели, с които никой не се съобразява.

"Там ще бъдат изпълнени укрепителни мерки, които ще позволят пълноценното използване на моста. По него към настоящия момент има ограничения за натовареността, така че да можем да запазим неговата конструктивна цялост", съобщи Димитър Наков - зам.-кмет на Община Русе.

От Общината очакват до пролетта вече да са готови с техническия проект и да има избран изпълнител. А хората, които преминават оттук, се надяват на лека зима, която да не го увреди допълнително, и на по-строг контрол за преминаващите с бясна скорост, без да спазват дистанция, автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама