Предстои нощно пръскане срещу бълхи и кърлежи в Кюстендил

07:40, 22 авг 18 25 1567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обработка срещу кърлежи и бълхи ще бъде извършена в Кюстендил, по предписание на РЗИ, съобщи ''Дарик''. Тя ще бъде извършено през нощта на 22 срещу 23 август /сряда срещу четвъртък /, като специализирания автомобил, с който ще се пръска ще тръгне след 23:30 часа.

Машината е генератор за влажна дезинсекция от ново поколение, монтиран на високо проходим автомобил, предназначен за мащабни, третирания срещу кърлежи, бълхи, скакалци и други пълзящи и летящи насекоми, на открити площи в населени и извън населени места.

Обработени ще бъдат всички улични пространства, тревни площи и детски площадки в града, както и лесопарк Хисарлъка. Вече са тренирани тревните площи в детските градини, които работят през лятото.

Карантинният период е 24 часа, препоръчва се на майките с деца и хората с домашни любимци /кучета/ да не се задържат дълго време в обработените с препарат тревни площи /става дума за ден- четвъртък/.

Предупреждението е и към пчеларите в района на града и лесопарк Хисарлъка. Необходимо е да бъде извършено обезпаразитяване и на бездомните кучета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама