Близо 1000 детски блузи ментета задържаха на МП Капитан Андреево

14:00, 22 авг 18 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 1000 фалшиви детски блузи със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево.

Стоката е открита на 06.08.2018 при проверка на автобус, с българска регистрация, влизащ в страната от Турция при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост. Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че детските блузи са му предоставени от приятели, за да ги пренесе в България, но не знаел, че са имитация на световноизвестна марка. Открити са 986 детски блузи с логото на световноизвестната марка „Disney", щамповани с популярния анимационен герой Мики Маус.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая e информиран правопритежателя на търговската марка.

При други три случая през август в личния багаж на пътници са открити и задържани общо 440 спортни комплекта и мъжко бельо с логото на световноизвестни марки.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения от началото на годината до момента на МП Капитан Андреево при 157 случая са задържани 135 000 артикула.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама