Общински съветник изпрати сигнал до ЕК за поредно обгазяване на Разград

14:35, 22 авг 18 25 1745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредно обгазяване на Разград в нощните часове провокира изпращането на сигнал до Европейската комисия по околната среда, Европейската агенция за околна среда, министър-председателя и главния прокурор. Автор на сигнала е общинският съветник и зам.-председател на Общинския съвет в Разград Калоян Монев. Според Монев, вече трета година задушливата миризма е терор за жителите в част от града.

"Миризмата е задушлива, пари на очите и на гърлото. Това нещо не може да е от разпадане на биологични материали. Затова както миналата година, така и тази настоях в сигнала лабораторията да дойде тук, да си направи измерванията и да кажат от какво се получава проблемът. Но този проблем продължава и аз реших да го пренеса на европейско ниво, за да се вземат някакви мерки. Защото живеем в 21-ви век в Европа", посочи Калоян Монев.

При обгазяването миналата година замервания на Регионалната инспекция по околната среда и водите установиха многократно по-високи норми на сероводород във въздуха, припомни още Монев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама