Защо Уилям и Кейт нямат попечителство над децата си?

16:40, 23 авг 18 / Любопитно 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Принц Уилям и съпругата му Катрин нямат попечителство над собствените си деца Джордж, Шарлот и Луи.

Според закон, въведен преди цели 300 години, попечител на малките принцове и принцеси е действащият монарх на Великобритания – в случая кралица Елизабет II. Тя е била попечител на малките принцове Уилям и Хари, както и на принцесите Беатрис и Юджини.

Кралски наблюдатели разказват, че когато Уилям и Хари са били деца, принц Чарлз трябвало да иска разрешение от кралицата, за да ги заведе в Шотландия. В същото време тяхната майка Даяна не могла да ги вземе със себе си в Австралия, тъй като нямала „благословията“ на баба им.

Законът обяснява и липсата на клауза за попечителство в документите за разводите на синовете на кралица Елизабет II Чарлз и Андрю със съпругите им Даяна и Сара Фъргюсън.

Когато принц Чарлз стане крал, той ще е попечител на децата на Уилям и Кейт, както и на бъдещите наследници на Хари и Меган.

Законът е въведен от крал Джордж I, управлявал в началото на 1700-те години, който не бил в добри отношения със сина си – бъдещият крал Джордж II.

Законът определя, че възпитанието, пътуванията и дори образованието на малките принцове и принцеси са „в ръцете“ на действащия монарх на Великобритания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама