Елин Пелин тъне в боклуци

11:00, 23 авг 18 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмици наред контейнерите за боклук в Елин Пелин преливат, а градът тъне в отпадъци. Сметоизвозването беше спряно след спор с кмета на Горна Малина, съобщи bTV.

Депото в Горна Малина се ползва от двете общини. На 8 август кметът Ангел Жиланов забранява приемането на отпадъци от община Елин Пелин. Иска и увеличение на таксите за депониране.

„Иска 35 лева, което е 2 пъти и повече и по-високо. Пак казвам, не възразявам да има коментар... може би част от разходите са се увеличили, но гражданите да плащат нещо, което да е справедливо, а не просто цена, защото някъде другаде не се плаща толкова”, заяви кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Годишният капацитет на депото също бил изчерпан, а изхвърлянето на отпадъците там - незаконно.

„Това е самоуправство и не може еднолично да се взема решение, при положение, че това депо е на двете общини. Има регионално сдружение. Депо може да бъде закрито единствено от директора на РИОСВ по закон и при извънредни обстоятелства и от министъра на МОСВ. От никой друг”, допълни Ивайло Симеонов.

„Кметът на Елин Пелин само му кажете да не се прави на евтин герой, защото в края на краищата истината винаги излиза. Това не е затваряне на депо. Това, което е направено, е временно спиране, докато нямаме яснота, че ще бъде увеличен капацитетът на депото. Сега вече имаме това уверение, че този капацитет от 24 000 тона ще бъде разрешен и допуснат, и на тази база сме пуснали депото”, съобщи кметът на Горна Малина Ангел Жиланов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама