Защо крушата е един от най-недооценените плодове?

11:30, 26 авг 18 25 1286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Крушата може би е един от недооценените плодове.

Според специалистите по хранене повечето от ползите на крушата се крият в кората й, тъй като тя съдържа 3 – 4 пъти повече фитонутриенти, в сравнение с месестата му част. Фитонутриентите подобряват имунната система, а проучване установява, че те намаляват и риска от развитие на рак и сърдечни заболявания.

Консумация на една круша може да удовлетвори 24% от ежедневните нужди на организма от фибри. Неведнъж експертите са изтъквали важността им за храносмилателната система. Проучвания дори сочат, че плодът понижава и нивата на холесгерола, намалява риска от развитие на коронарна болест на сърцето, а също така и от диабет тип 2.

Поради съдържанието на фибри, крушата може да предостави усещане за ситост. Плодът е богат и на витамин C, а също така съдържа и желязо и магнезий.

За разлика от някои други плодове, чиято консумация не се препоръчва за хора, страдащи от някои здравословни състояние и заболявания, крушата може да се консумира от всички. Всъщност, тя е един от първите плодове, които могат да бъдат включени в менюто на новородените под формата на пюре.

Също така хора, които страдат от диабет и затлъстяване, също могат да ядат круши, без да се тревожат за здравословното си състояние. За разлика от плодове като лимони и портокали, крушата не е киселинна и е лесна за храносмилане.

Сочният плод съдържа левулоза – естествена форма на захарта, която е много по-полезна, в сравнение с останалите захари. Това прави крушата изключително полезен избор, когато жаждата за сладко настъпи, тъй като консумацията й няма да повиши нивата на кръвната захар, пише puls.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама