Прокурорите от Чепеларе ще продължат да изпълняват задълженията си

13:55, 24 авг 18 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Районната прокуратура Чепеларе трайно е на последните места в страната по натовареност", това се казва в прессъобщение на държавното обвинение, провокирано от протеста на местните жители срещу закриването на Районната прокуратура в града. Припомня се, че именно натовареността беше един от критериите, свързан с реформата на съдебната карта.

От приложената от прокуратурата статистика за периода 2015-2017 година става ясно, че натовареността на един прокурор в Чепеларе, а те са общо двама, е между два и три пъти по-ниска от средната за един районен прокурор. Това се отнася както до досъдебните производства, така и до делата, по които обвинителите имат досег със съда.

"С оглед бюджета на прокуратурата, стойността на един прокурорски акт в Районната прокуратура в Чепеларе е точно – 294 лева и 69 стотинки – при средна стойност за страната от 152 лева и 69 стотинки", са изчислили от ръководството на държавното обвинение.

След тази цифрова аргументация се декларира за пореден път, че и след 1 януари догодина въпросните двама прокурори, макар и в не самостоятелна структура, а в териториалното отделение – в случая към Районната прокуратура в Смолян, ще изпълняват в пълен обем законовите си задължения – ще участват в съдебни заседания, ще дават дежурства и ще приемат граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама