Фандъкова: И след началото на учебната година ремонти ще има в 26 училища и детски градини

14:35, 24 авг 18 25 1308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 26 училища и детски градини в София ремонтите ще продължат и след началото на учебната година, стана ясно при проверка на столичния кмет Йорданка Фандъкова в училище в район "Илинден". То заедно с още 15 училища и 11 детски градини в районите "Красна поляна", "Надежда" и "Връбница" е включено в проект, финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж".

До 17 септември се очаква да приключат и ремонтите в другите училища и детски градини в столицата. През новата учебна година в София ще има 11 000 първокласници, отчетоха от Столичната община.

Йорданка Фандъкова провери днес ремонта на Трето СУ "Марин Дринов" в район "Илинден". В училището с профил по изобразително изкуство през тази година ще има 21 първокласници и общо 230 ученици от първи до 12 клас, които ще учат, докато се извършват част от строителните работи.

За първи път в София се правят такива цялостни ремонти, каза Фандъкова и допълни, че четирите столични района ще получат следващата година изцяло нова образователна среда с нови училища и детски градини. Кметът обясни, че проектите изискват цяла година работа, така че ремонтите ще продължат и след началото на учебната година. Трябва да се направи такава организация, че децата да могат да учат едновременно със строителните дейности, поясни Фандъкова.

Отделно от тези ремонти в други 22 училища и градини текат т.нар. летни ремонти, които трябва да приключат до 17 септември. За тях от приватизационния фонд са отделени 2 млн. лв. Вече се правят огледи на инфраструктурата около училищата и детските градини във връзка с началото на учебната година - както на състоянието на уличната мрежа, така и на безопасността, каза още Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама