Институциите са лаконични за катастрофата с Георги Радев (Обзор)

15:35, 25 авг 18 25 1315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Институциите са лаконичини относно катастрофата с бащата на Румен Радев - Георги.
След като публикувахме видео от катастрофата с произшествието, екипът ни се опита да се свърже с пресцентъра на Президентсвото, Централата на ОД на МВР Хасково, както и с РУП на МВР в Харманли и БСП за коментар по случая.

Дежурният полицай в Харманли не знаел нищо за случая и ни посъветва да се обърнем към Областната централа, която пък не отговаря на посочения в официалния сайт телефонен номер. До момента са безуспешни опитите ни да се свържем и с пресцентъра на Президентсвото, кмета на Харманли, г-жа Кирова, както и с централата на левицата за коментар относно присъствието на бившия областен лидер на БСП-Харманли Михаил Лисков.

От щаба на държавния глава, заявиха за NOVA, че институцията не e упражнявалa натиск над МВР и нарекоха твърденията "спекулации". Що се отнася до самия инцидент, от пресцентъра на "Дондуков" 2 нито потвърдиха, нито отрекоха новината.

Инспекторатът на МВР и Главна дирекция Национална полиция извършват проверка, във връзка с пътен инцидент в Харманли, в който е участвал бащата на президента Румен Радев - Георги, пише БНР.

В момента проверката изяснява всички факти около случая, както и действията на местната пътна полиция.

Правят се две проверки - за виновността в катастрофата и дали след това е действано по правилата.

От МВР добавиха още, че имат съмнения, че техен служител се е опитал да прикрие вината на бащата на президента. Той е на младша изпълнителска длъжност в районното управление в Харманли.

На 18 август, ден след инцидента, президентът се отбил в Славяново при родителите си, казаха свидетели за "24 часа".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама