Все още има опасност за живота на част от пострадалите край Своге, настанени в "Пирогов"

09:00, 27 авг 18 25 1580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима от шестимата пострадали, настанени в "Пирогов", все още са в изкуствена кома с опасност за живота, съобщи директорът на болницата проф. Асен Балтов.

Животът на останалите е вън от опасност, но гръдните им травми са много тежки и е рано да се прогнозира категорично какъв може да изходът от лечението им. Няма спешна нужда от кръводарители, но проф. Балтов призова желаещите да дарят, защото в София има хроничен недостиг на кръвни продукти.

"Днес двама ще бъдат изведени от реанимация. Предстоят има още наблюдения, на някои им предстоят и операции. На пациентката, която е неврохирургия, ще ѝ бъдат извършени допълнителни изследвания и най-вероятно предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости. Останалите пациенти остават в същото състояние. Те са на командно дишане. Общото състояние е тежко. Сред тях има още хора с опасност за живота, но все пак добрата новина е, че остават стабилни", съобщи проф. Балтов.

Всички шестима пострадали от катастрофата до Своге, хоспитализирани в УМБАЛ "Св.Анна" в София са стабилизирани и за тях се грижат в КАИЛ на болницата (реанимация). Все още с опасност за живота е 52-годишна жена.

Няма промяна в състоянието на двамата пациенти, настанени във ВМА. Стабилно е състоянието на 53-годишната жена, която е адекватна и контактна. В тежко, но стабилно състояние е 30-годишният пациент. На него му предстоят още операции, уточняват от ВМА. Без опасност за живота и в стабилно състояние е приетият пациент в болница "Царица Йоана“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама