Пребиха сръбски журналист

13:10, 27 авг 18 / Свят 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбски журналист е бил пребит в неделя в Баня Лука, съобщи агенция "Танюг", цитирана от БТА.

Журналистът Владимир Ковачевич заяви за вестник "Независне новине", че двама непознати мъже с качулки на главата излезли от мрака и започнали да го бият с бухалки. Ковачевич дал показания пред полицията, а в хирургията на болницата се погрижили за раните на главата му. Инцидентът станал в квартал Обиличево в Баня Лука. 

Ковачевич е отразявал протеста "Правосъдие за Давид", от който всяка вечер има директно включване за новините на ТВ БН.

21-годишният Давид Драгичевич изчезна в нощта на 18-ти март, а неговото тяло беше намерено на 24-ти март в река Върбас. Родителите на Давид твърдят, че той е бил отвлечен и убит от служители на полицията на Република Сръбска.

Мирните протести на гражданите "Правосъдие за Давид", на които се настоява да бъдат открити убийците и поръчителите на убийството, се провеждат в Баня Лука всяка вечер от 26-ти март.

Президентът на Република Сръбска, която е в състава на Босна и Херцеговина, Милорад Додик най-остро осъди нападението срещу журналиста от телевизия БН Владимир Ковачевич и поиска от полицията този случай да се изясни бързо и цялостно.

Нападението срещу журналист е нападение срещу свободата на словото и такова поведение в Република Сръбска няма да бъде толерирано, заяви Додик, цитиран от държавната телевизия на Република Сръбска РТРС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама