Пенсионерите до 69 години ще имат право на тотални зъбни протези от септември

17:35, 27 авг 18 25 2889 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 1 септември хората на възраст от 65 до 69 години могат да ползват нова дентална дейност, включена в Националния рамков договор за 2018 година. Става дума за изработването на тотални зъбни протези, за които Здравната каса ще заплаща частично, обясни председателят на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз във Видин д-р Нели Драгинова пред БНР.

"От 1 септември има включена дейност по възстановяване на дъвкателния апарат. Това ще рече правене на протези, тотални протези за напълно обеззъбени пациенти. Тя е за възрастовата група от 65 до 69 години. Само тази възрастова група може да се възползва на този етап от тази дейност. Трябва всеки, който има нужда, да се обърне към своя зъболекар, за да получи пълна и точна информация. Трябва да отбележа, че протезите не са напълно безплатни, Здравната каса ще заплаща труда на зъболекаря, защото всъщност ние сме договорният партньор, трудът на зъботехника ще бъде заплатен от пациента", обясни д-р Драгинова.

Хората от тази възрастова група имат по-голяма нужда от частични протези, допълни тя. За всички останали пациенти пакетът от дентални дейности, за които Здравната каса заплаща, остава същият.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама