Задържаните при разкритите нелегални цигарени фабрики остават в ареста

09:30, 28 авг 18 25 1090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всичките 19 души, които бяха задържани след разкриването на петте нелегални фабрики за цигари в страната, остават в ареста. Това реши късно снощи, след продължило над 5 часа заседание, Районният съд в Пловдив. До момента по делото са събрани 9 тома доказателства.

След спецакцията в нощта на 23-и август общо 23 лица бяха привлечени като обвиняеми, като 4 от тях все още се издирват. На място от цеховете бяха иззети над 42 тона тютюн за близо 7 млн. лв. Петте нелегални фабрики са произвеждали общо по 500 000 кутии цигари дневно.

Повечето от доведените в съдебната зала 19 души са били работници в шофьори в изключително модерно оборудваните фабрики. Сред задържаните са и двама от собствениците им. Всички обвиняеми ще отговарят за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол, като най-вероятно ще се стигне до привличане към наказателна отговорност за организирана престъпна група, коментираха от прокуратурата.

До разкриването на схемата се стигна след разследване за пране на пари от двама пловдивчани, чиито доходи не съответстват на приходите им. И двамата остават в ареста. Решението на районния съд в Пловдив не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама