Хранителните добавки с омега-3 мастни киселини, каквито се съдържат в рибата и се препоръчват за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания, всъщност не предпазват диабетиците от такива проблеми, съобщи АФП, цитирана от БТА.
Учени от Оксфордския университет обхванаха в изследването си 15 000 диабетици без сърдечносъдови заболявания.
Те ги проследиха средно седем години, като на половината даваха капсули с омега-3 мастни киселини, а на останалите - със зехтин.
Случаите с тежки сърдечносъдови инциденти, рак или смърт са приблизително еднакви в двете групи.
Друго изследване от януари 2018 г., обхванало 78 000 души, стигна до извода, че омега-3 мастните киселини не предотвратяват сърдечносъдовите заболявания при хората от рискови групи.
Учени развенчаха добавките с омега-3 мастни киселини
19:10, 28 авг 18
25
2903
Шрифт:
Последни новини

„Последен изход: Наследството“ – новата глава от култовата поредица вече е част от Видеотеката на A1 ТВ
11:29, 01 юли 25 / А1
Недопустимо ли е предложението за отмяна на решенията за образуване на Карандила и Даулите в селищни образувания?
13:05, 30 юни 25 / Регионални новини
Уимбълдън, където традицията среща модернизма и технологиите
17:02, 27 юни 25 / Свят
А1 е любимата марка на българските потребители в категория "Телекомуникации" за седма поредна година
14:26, 26 юни 25 / А1Избрани новини

Новият стар расизъм
15:30, 01 юли 25 / Idealisti
Целта оправда средствата
06:35, 30 юни 25 / Idealisti
От легенда до сянка, в клетката на собствената си слава
07:05, 29 юни 25 / Idealisti
Добави коментар