Ангела Меркел поздрави Русенския университет по повод юбилея му

14:00, 28 авг 18 25 1157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канцлерът на Федерална република Германия – г-жа Ангела Меркел изпрати поздравително писмо до ректора на Русенския университет – чл.-кор. проф. Христо Белоев по повод неговата 60-годишнина.

В текста се казва: „Най-сърдечно Ви поздравявам по повод навършването на Вашата 60-та годишнина! Обичайно е, към хубавите пожелания, отправяни към юбиляра, да му се пожелава и щастие. Щастието не може да се представи като една излята в матрица форма, то се състои от множество „камъчета“, представящи щастливи моменти, които всеки човек съхранява в своите спомени от жизнения си път. Този, който влага истинско изкуство в направляването на живота си, съумява да събере тези мозаични камъчета в една картина, предизвикваща радост и възхита. Бъдете Вие един майстор в това изкуство. Аз с удоволствие използвам случая, да Ви изкажа своето признание за постигнатото от Вас и да Ви пожелая за в бъдеще всичко хубаво и най-вече щастие, здраве и успехи! “

Това е поредно писмо в кореспонденцията, започнала през 2008 година, между ректора на Русенския университет - проф. Христо Белоев и канцлера на Германия Ангела Меркел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама