Музиката за йога е полезна за здравето

19:10, 30 авг 18 25 1682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На конференцията на Европейското кардиологично дружество в Мюнхен беше представен доклад, изтъкващ здравословните ефекти на музиката за йога и релаксация върху човешкия организъм, пише вестник "Метро", цитиран от БТА.

В изследването, проведено в Индия, взели участие 149 доброволци в добро здравословно състояние. Те се включили в три нощни сеанса, като били измерени сърдечните им показатели във всеки един от тях в продължение на 5 минути. По време на експериментите била пускана и спирана музика за йога и релакс. Съответните мелодии значително намалявали нивото на тревожност на участниците.

Йога музика била тествана от екипа и в болнична обстановка преди заспиването на пациентите. Тя осигурила по-добър сън и по-добри сърдечни показатели след музикалните сеанси.

Колективът на д-р Нареш Сен от болницата в Джайпур изтъква, че медицината не винаги е съгласна, но индийците отдавна са установили редица успешни терапии извън лекарствата. По неговите думи йога музиката е една от тях и кардиолозите трябва сериозно да погледнат на благотворните ѝ ефекти.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама